Swarovski Headquarters

 Back to Projects list
Location
Männedorf, Switzerland
Year
2010

The new building of the Swarovski Corp. for 500 employees is located on Lake Zurich. The view onto the lake was the decisive feature for the design - transparency of the facade as well as arrangement of workplaces.

There are 170 parking spaces on the basement level. Underneath the raised second floor the groundfloor houses entrance lobby with restaurant and rooms for conferences and workshops. The upper floors are mainly open space areas for a maximum of flexibility.

Design and low energy concept meet the "Minergie Standards" of Switzerland. For heating and cooling the water of the lake is used.

Architect
ingenhoven architects

Project Management
Thomas Höxtermann

Lighting Design
Tropp Lighting Design

Photography
H.G. Esch
Regine Giesecke

Other Projects by TROPP LIGHTING DESIGN

European Investment Bank
Luxemburg, Luxembourg
Administration building
Hannover
J. W. Goethe-Universität
Frankfurt am Main
Lufthansa Aviation Center
Frankfurt am Main
Stuttgart main station, since 2004
Stuttgart
Lanserhof Health and Beauty Center
Innsbruck, Austria